За мен

LC18032007Lord Cypher

31.05.1968 г.

e-mail: lord_cypher@abv.bg

„В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото. То беше в начало у Бога. Всичко чрез Него стана, и без Него не стана нито едно от онова, което е станало. В Него имаше живот, и животът беше светлината на човеците. И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе (схвана).“ (Йоан 1:1-5)

Светът все повече прилича на Ад, изпълнен с Мрак и Зло, и има само два начина да сме в хармония с него. Първият е лесен и пагубен – да станем част от Тъмнината. Вторият е труден – да търсим и разпознаваме винаги Доброто, да му помагаме да надделява. Лукавият не известява преди да удари. Нарочи ли часа – намира ни, придружен с всичката си лицемерна свита и спохожда поотделно всеки. Могъщ и не за подценяване е той, със способите си безброй. Сили тръпне да премери, да унижи, да подчини, да унищожи духовния развой. А насреща му, разполагаме единствено със сляпа Вяра, че бъднината е на Светлината. Сякаш са безнадеждни и съвсем обречени нещата, защото градивното е в сътворяването, а не в борбата. Истинска, голяма битка в себе си таим, с агресията и гнева, с животинското и с грубостта. И ако на нея не устоим, изгубили сме вече другата – със Сатаната.

Този блог е за всички онези, които загубиха вяра, че света може и да е по-добро място, а е необходимо толкова малко за да стане такъв. Човек споделя за себе си на другия, я да поправи нещо, я да поучи, или да предизвика съчувствие. Ала от чужди думи никой не прихваща, пък за съчувствието сърцата ни са вкоравели. Превърнали сме умовете си от плодородна почва не просто в пустиня, а в безплодна тикла, от чиято повърхност семената на Божието слово отскачат със зловещо-присмехулно и незатихващо звънтене. Убеди ме, че греша, Господи, че в слепотата си се заблуждавам!

Полезни връзки:

Официален сайт на Светия Синод на Българската Православна Църка – Българска Патриаршия;

Български Православен Каталог;

За Вярата Българска – ТВ предаване на отец Боян Саръев;

Църквата на Мълчанието – ТВ предаване на отец Венцеслав Илиев (само духовните теми);

Вяра и общество – ТВ предаване на Горан Благоев (Внимание, превръща се вече в политическо!);

Свещен Коран – официален превод на български;

Образователен сайт за религии и философия на религията на доц. д-р Ели Сярова;

Моята Библиотека – електронна библиотека;

Научно-популярни и документални филми;

Документални филми на социална тематика;

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.